Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2010 arrow 150 години Библиотека при читалище „Родина“ – Стара Загора
150 години Библиотека при читалище „Родина“ – Стара Загора Печат
ББИА

На 29.09.2010 г. Стара Загора посрещна колеги от цялата страна, за да споделят празника на библиотека "Родина".  Той беше двоен: дългогодишните партньори на библиотеката от фирма РС-ТМ ООД празнуваха своя 20-годишен юбилей. Двата повода станаха причина в Стара Загора да се проведе годишният есенен семинар на фирмата с нейните клиенти. 

След вълнуващите юбилейни презентации на Слава Драганова, Светлозар Мечков и Румен Чернаев гостите разгледаха изложбата "Библиотека "Родина" в три века", представена в Регионалния исторически музей. Там бе представен сводният библиографски указател "Периодичен печат. Стара Загора 1882 – 1944", издание на библиотеката, и бяха поднесени поздравителни адреси от Президента на РБългария, Министерството на културата, ББИА, Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" и много подаръци и сърдечни пожелания от десетки библиотеки, приятели на юбилярите. Поздравленията не стихнаха и на последвалия коктейл. Красимира Папазова и Анна Попова от ББИА изразиха признателността на асоциацията за прекрасното партньорство на Библиотека "Родина" в съвместните проекти и общата кауза (поздравителен адрес).

През втория ден присъстващите обмениха опит по конкретни въпроси на библиотечния софтуер в залата на РБ "Захарий Княжески". Премиерата на книгата "Писма от войната" от ген. Стефан Тошев събра гражданите на Стара Загора в библиотеката. Книгата е издадена със спомоществователството на внука на автора, д-р Стефан Тошев, и активното участие на библиотека „Родина“ .

В края на деня гостите имаха възможност да избират между посещение на музей Неолитните жилища и Музея на бирата.  

 

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.