Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2011 arrow Среща в Пазарджик
Среща в Пазарджик Печат

РБ ПазарджикРаботна среща за представяне новите инициативи на ББИА по проект „Напредък и устойчиво развитие на библиотечния сектор в България” и предстоящите обучения по програма „Глоб@лни библиотеки - България” се проведе в Пазарджик на 25 февруари 2011 г. Пленарната зала на общината събра 80 библиотекари и представители на читалища от всички общини на Пазарджишка област. 

Анна Попова, координатор на проекти, програми и международна дейност в Изпълнителното бюро на ББИА, представи целите и дейностите на проект „Напредък и устойчиво развитие на библиотечния сектор в България“ (2010-2013 г.).  Присъстващите получиха подробни разяснения за експертно-консултантските услуги и квалификационните дейности на асоциацията, стартирани през 2010 г. Те бяха насърчени да се възползват пълноценно от членството си в асоциацията, като задават въпроси, изпращат заявки за консултации, следят всички публикации на сайта на ББИА, сътрудничат с новини и споделят свои практики.

От името на ББИА Анна Попова благодари на библиотекарите от Пазарджишка област за активното членство и участие в ББИА (56 индивидуални членове от областта), което допринася за единството и устойчивостта на професионалната организация. Увери ги, че библиотеките във всички страни са засегнати от финансовата криза и тъкмо поради това най-важната задача пред националните асоциации е да провеждат успешно застъпничество пред местната и централната власт за ценността и ролята на библиотеките в  информационното общество. Участието на всеки индивидуален и колективен член в тази кампания е изключително важно.

Срещата  приключи с общо убеждение, че успешното развитие на проект „Напредък и устойчиво развитие на библиотечния сектор в България“ зависи от мобилизацията на цялата гилдия, за да постигнем видими за обществото резултати, а те от своя страна да допринесат за съвременния облик на библиотеките и издигане престижа на професията  библиотекар.

ББИА изразява благодарност на директора на Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“ г-н Лъчезар Риков и ръководителката на отдел „Координация, автоматизация и връзки с обществеността“ г-жа Нина Коцева за отличната организация на срещата и оказаното гостоприемство.

 
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.