Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2011 arrow Премиера на книга в Асеновград
Премиера на книга в Асеновград Печат
ГБ Асеновград

На 10 март 2011 г. в Лекционната зала на Градска библиотека "Паисий Хилендарски" – гр. Асеновград беше представена книгата "От Алафрангата до Европата" на изкуствоведа, уредник на отдел "Икони" в Градската художествена галерия в Пловдив – Светла Москова.

В залата се събраха почитатели и приятели на авторката. Книгата беше представена от директора на Издателска къща "Хермес" Валентин Георгиев.
Изкуствоведското изследване разглежда историята и развитието на специфичната декоративна украса на възрожденските къщи в Стария Пловдив от 18 в. до средата на 19 в., която е едно от най-ценните богатства на хилядолетния град.

 

 
     
 
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.