Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                               
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Регионалната библиотека в Силистра с ново дарение за най-малките си читатели
Регионалната библиотека в Силистра с ново дарение за най-малките си читатели Печат

silistra_logo.jpgРегионална библиотека „Партений Павлович” е третата библиотека в страната получила като дарение от Посолството на САЩ – специализирана работна станция за ранна грамотност. Дарението е на стойност 2,800 щатски долара и допълва ресурсите на Американската сбирка в библиотеката.

С вид на преносим компютър с тъчскрийн работната станция предлага дигитални решения в полза на ранното обучението и е пример за използването на новите технологии в работата с деца. Станцията предлага електронна библиотека с повече от 50 образователни модула на английски език, представени чрез закачливи изображения и интригуващи  менюта, предназначени за  деца на възраст до 8 години.

Тя е разработена от американката фирма AWE, като модулите са съобразени с възрастовите особености на децата, лесни са за използване и имат висока развлекателна и образователна стойност. В допълнение, специална програма осигурява достъп до грижливо подрани образователни ресурси и осигурява безопасно използване на Интернет. Децата на Силистра могат да използват работната станция в Детски отдел на РБ „Партений Павлович” от 23 април 2012 г.

                                                                                                                                Вяра Емилова
                                                                                                                                Регионална библиотека „Партений Павлович”


РБ Силистра РБ Силистра

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.