Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2012 arrow УниБИТ с най-добър проект по програма „Учене през целия живот” в България за 2012 година
УниБИТ с най-добър проект по програма „Учене през целия живот” в България за 2012 година Печат
УниБИТ

На проведената на 12 декември 2012 г. Валоризационна конференция на Център за развитие на човешките ресурси проектът на Университета по библиотекознание и информационни технологии

Еразъм Интензивна програма
 „Библиотечно-информационен и културен мениджмънт –
 академично лятно училище” (2012-2013)

с координатор доц д-р Таня Тодорова, бе отличен на първо място и получи Сертификат за цялостно качествено изпълнение сред всички проекти, осъществявани в България през 2012 г. в рамките на европейската програма за образование и обучение „Учене през целия живот”, и съответно по включените в нея секторни програми „Коменски”, „Леонардо да Винчи”, „Грюндвиг” и „Еразъм”.

Еразъм Интензивната програма „Библиотечно-информационен и културен мениджмънт – академично лятно училище” (ИП БИКМ-АЛУ, 2012-ERA-IP-11) се провежда в домакински институции – УниБИТ, София през 2011 г.; в Загребския университет, Хърватска през 2012 г. и в Хаджеттепе университет в гр. Анкара, Турция през 2013 г. Партньорската мрежа включва: УниБИТ (София, България) – координатор, Хаджеттепе университет (Анкара, Турция), Загребския университет (Хърватска), Университет Париж Декарт (Франция) и нов участник за 2013 г. – Университетът в гр. Сегет, Унгария. Всяка проектна година около 25 студенти и 19 преподаватели си взаимодействат в двуседмична образователна програма, след завършването на която, студентите придобиват 4 ECTS. 
Мисията на проекта е чрез използването на богат методически инструментариум да се осъществява образователен процес, насочен към усвояване на интердисциплинни знания и умения, съответстващи на новите изисквания в професионалната реализация на студентите в библиотечно-информационния и културен сектор и в отговор на политиката за висше образование и инициативата на Европейския съюз за „Нови умения за нови работни места”.
Текуща и разнообразна информация за напредъка на проекта ИП БИКМ-АЛУ се поддържа в неговия сайт: http://libcmass.unibit.bg/ и в е-платформата „Междукултурен обмен за професията библиотекар”: http://www.docinfos.fr/culturex/.   
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.