Начало arrow Дейности arrow Проекти и програми arrow Обмен в Гърция по дейност Мобилност на Секторна програма Леонардо да Винчи
Обмен в Гърция по дейност Мобилност на Секторна програма Леонардо да Винчи Печат
Проект на ББИА по програма Учене през целия живот, 2012 г. 
 
Десет колеги, преподаватели от програмата за придобиване на III степен на професионална квалификация по професията "Библиотекар", проведоха едноседмичен обмен в Централната обществена библиотека на град Верия, Северна Гърция.
Верия, Гърция
 
Проектът на ББИА Иновации и модерни практики в съвременната библиотека: Обмен в Централната обществена библиотека на гр. Верия бе одобрен от Центъра за развитие на човешките ресурси за финансиране по програма Учене през целия живот на ЕК (Секторна програма Леонардо да Винчи, дейност Мобилност на професионалисти в областта на професионалното образование и обучение). Одобрени за участие бяха кандидатурите на следните колеги: Десислава Иванова, Мариана Гинева, Женет Александрова, Искра Иванова, Петя Георгиева, Николина Коцева, Ивета Филипова, Росица Куцарова, Анна Кожухарова, Анелия Иванова. 
 
Верия, Гърция
Целта на ББИА е да повиши квалификацията на преподавателите и качеството на учебните пособия в обучението, предлагано от Центъра за професионално образование към Асоциация „Съвременни читалища“. Нашите специалисти ще се запознаят на място в библиотеката на гр. Верия с визията и механизмите за осъществяване на една от най-модерните библиотеки в Европа, за да вградят идеи, добри практики и модели за следване в учебното съдържание на програмата за придобиване на III степен на професионална квалификация по професията „Библиотекар“. 
 
Визитата  състоя от 14 до 20 октомври 2012. 
Петдневната работна програма обхвана разнообразни дейности: посещения на различни отдели на библиотеката и дискусии с екипа й по управленски въпроси, лекции от гост-лектори на теми като професионалната квалификация на гръцките библиотекари, дигитализация на писменото наследство, ролята на библиотечния лидер. Домакините включиха в програмата и посещения на детски библиотеки в Солун, обзаведени по проект „Библиотеки на бъдещето“.  

Участниците обобщиха наученото на специален семинар на 7 декември 2012 г. Повече за семинара:
 
Център за развитие на човешките ресурси
    
Програма Учене през целия живот
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.