Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2014 arrow 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост
24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост Печат

sv_kiril_metodii.jpgУВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост е светъл празник на българската духовност, на непреходните човешки ценности!

В навечерието на този ден поздравяваме българските библиотечни специалисти, хората, работещи в библиотеките, които ежедневно служат на тази велика общочовешка мисия: съхраняването, опазването и осигуряването на достъп за всеки човек до българската традиция и култура, до постигнатото през вековете знание!

Вие сте последователи на най-светлите личности в българската история – на тези, които са изградили силата и устоите на българщината! Вашите всекидневни усилия да опазите и предадете на поколенията най-ценното – националната памет и заветите на великите български просветители, ви издигат до ранга на пазители на книжовната култура на българския народ, до званието на деятели и радетели за духовност и прогрес на българската нация!

Скъпи колеги, бъдете здрави, все така всеотдайни и верни на мисията на библиотечната професия, която идва от хилядолетията, гради смело настоящия информационен век и е уверено устремена към бъдещето на знанието!

                                                                                                                                      УС и ИБ на ББИА

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.