Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                               
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Семинар за проактивната справочна и проучвателна дейност на библиотекарите
Семинар за проактивната справочна и проучвателна дейност на библиотекарите Печат
bbia_logo.jpg
Уважаеми колеги,
На 17 и 18 септември 2014 г. с любезното съдействие на Столична библиотека и Посолството на САЩ ББИА ще проведе семинар на тема „Елвис напусна сградата. Библиотекарите сред общността“ с лектор г-н Джеймс ЛаРу, библиотечен експерт от Колорадо, САЩ (обучител по проекта ABLE през 2004).  Неговото гостуване е подкрепено от Държавния департамент на САЩ чрез ресурсния център IRIS след спечелен проект от ББИА.
Темата на семинара е за проактивната справочна и проучвателна дейност на библиотекарите, насочена към разрешаване на конкретни проблеми на цялата общност, в частност вземане на информирани решения и изграждане на политики. За по-подробно запознаване с темата можете да прочетете статията на Нанси Болт „Седем значими тенденции, пред които са изправени обществените библиотеки“ в брой 6 от 2013 г. на сп. „ББИА онлайн“.   

Семинарът е предназначен за ръководители  на обществени библиотеки, за главни библиотекари и специалисти, ангажирани в библиотечна работа с местната власт и гражданските организации, за ръководители на справочно-информационните отдели. 

Място на провеждане: Американски център на Столична библиотека 
Начало – 17 септ., 9.30 ч. 

Командировъчните са за сметка на участващите библиотеки. 
Заявки за участие можете да изпращате до 2 септемви 2014 г. 
на имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.