Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                        
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Писмо на Федерацията на европейските издатели във връзка с кампания за защита на авторското право
Писмо на Федерацията на европейските издатели във връзка с кампания за защита на авторското право Печат
В подкрепа на творчеството – в подкрепа на авторското право и свободата на словото
 
Изграждането на по-стриктна система за съблюдаване на авторското право ще насърчи европейското творчество.
Ние сме автори и издатели, писатели и журналисти, творци, фотографи и преводачи, книготърговци, разпространители на преса, читатели и потребители. Смятаме, че свободата на словото върви паралелно със свободата на създаване и съхранение на създаденото. Според нас авторското право насърчава тези свободи.
В провеждащия се дебат за това как да се осъвремени общностната рамка някои се опитват да ни убедят, че авторското право е отживелица. Ние категорично се противопоставяме на твърдението, че това право няма място в съвременния свят. Цифровизацията не намалява, а засилва потребността от защита на авторското право, което е част от основните свободи.
Днес се обръщаме заедно към избраните политици с апел да окажат подкрепа за по-стриктно съблюдаване на законите за авторското право. Вярваме, че то стои в основата на културното многообразие и позволява да процъфтяват множество различни мнения.
Приканваме Ви да подкрепите нашата кампания, като подпишете тази петиция. В профилите си в социалните мрежи можете да използвате хаштага #copyrightforfreedom.
 
За повече информация:
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.