Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2015 arrow Среща със зам.-министъра на МОН
Среща със зам.-министъра на МОН Печат
ББИА
На 3 юни се състоя среща в МОН на зам.-министър Ваня Кастрева с представители на ББИА и Асоциация „Българска книга” по предложение на двете организации. Теми на проведения разговор бяха училищните библиотеки и тяхното тревожно състояние, както и необходимостта от обединяването на усилията за постигане на по-добро финансиране и адекватни на съвременните изисквания условия за тяхното функциониране. Беше обсъдено мястото на училищните библиотеки в реализацията на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014 – 2020) и набелязаните мерки и дейности в Националния план за действие в изпълнение на Стратегията през периода 2015 – 2016 година. Дискусията засегна предстоящата работа по създаването на поднормативните документи към Проектозакона за предучилищното и училищното образование в контекста на регламентирането и осигуряването на библиотечно-информационното обслужване на учениците. Уточниха се по-нататъшните действия, необходими за създаването на пет моделни училищни библиотеки в София и София област.
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.