Архив на информациите от 2010 г.
Юбилей на Градска библиотека - Свищов Печат
ГБ СвищовНа 16 декември 2010 г. тържествено се отбеляза 65-годишнината от основаването на Градска библиотека – Свищов, която е създадена през 1945 г. по инициатива на академик Никола Михов и професорите Тодор Боров и Минко Русенов, като филиал на НБ „Св. Св. Кирил и Методий”. 
Пълен текст...
 
Становище във връзка с публикуваните резултати от PISA 2009 Печат

ББИАПозиция на ББИА по повод изнесените резултати от участието на България в Програмата за международно оценяване на учениците.

Пълен текст (.pdf) 

 
Нови издания в офиса на ББИА Печат
ББИА

 Уважаеми  колеги,

Уведомяваме ви, че в офиса (бул. "Ген. Тотлебен" 28, ет. 4) на Българската библиотечно-информационна асоциация можете да получите по 1 екземпляр от  две нови издания.

Пълен текст...
 
Квалификационен семинар в Пазарджик Печат
РБ ПазарджикНа 3 декември 2010 г. Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев” – Пазарджик проведе квалификационен семинар на тема „Закон за обществените библиотеки в България – предимства и прилагане”
Пълен текст...
 
Приключи кампания за застъпничество в Шумен Печат

РБ Шумен
На 1 ноември 2010 г. – Деня на народните будители, Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” – Шумен стартира дарителска кампания под надслов „Дари книга – спаси духовността”. Партньори в организирането и провеждането на кампанията са Inner Wheel Club – Шумен и фирма Metarex Co. Ltd. 
Пълен текст...
 
Излезе т. 2 на Годишник на СУ, специалност БИН Печат
СУ

На 2 декември 2010 г. в Университетската библиотека "Св. Климент Охридски" бе представен т. 2 на Годишник на СУ "Климент Охридски", Философски факултет, специалност Библиотечно-информационни науки. Отговорният редактор доцент Татяна Янакиева представи структурата и кратък анализ на всеки доклад.  Библиотечната колегия сподели удовлетворението си от издаването на годишника въпреки трудностите на кризата. Присъстващите получиха екземпляри от печатното издание.

Пълен текст на годишника (.pdf) 
Представяне на годишника от доц. Татяна Янакиева (.pdf)  

 

 
Регионална краеведска конференция във Враца Печат
РБ Враца

На 30 ноември 2010 г. Регионална библиотека “Христо Ботев” бе домакин на Седмата регионална краеведска конференция „Миналото на родния край – послание към бъдещето” с тема за 2010 година: “Личности, допринесли за развитието на град Враца и Врачанския край”.

Пълен текст...
 
Отворено писмо за предприемане на мерки за спасяване от гибел на библиотеките и книжния сектор Печат
ББИА
Уважаеми колеги,

Българската библиотечно-информационна асоциация внесе в Министерски съвет, Министерство на културата и Министерство на образованието, младежта и науката ОТВОРЕНО ПИСМО с Изх. № 158/25.11.2010 г. за предприемане на конкретни мерки за спасяване от гибел на библиотеките и книжния сектор в България.

Писмото е подписано от много  творчески съюзи, които подкрепят каузата на библиотеките.

----------------------------------------------------------------------
Към Отвореното писмо в подкрепа на библиотеките и книжния сектор в България 
се присъединяват още:
 
Съюз на българските композитори
Председател: Велислав Заимов
 
Асоциация "Съвременни читалища"
Председател: Георги Петров

  ----------------------------------------------------------------------

Организациите и лицата, които искат да изразят своята подкрепа за каузата на библиотеките и книгите, могат да изпратят имейл на следния адрес:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. . Техните имена ще бъдат публикувани на сайта на ББИА.

   ----------------------------------------------------------------------

Отговор от Министерство на културата (.pdf)

 
Филм и изложба за Албания бяха представени в Асеновград Печат
ГБ Асеновград

На 25 ноември 2010 г. – Денят на св. Климент Охридски, в Лекционната зала на Градска библиотека „Паисий Хилендарски” – Асеновград се състоя премиерата на филма на Нова Българска телевизия „Албания – земя на светлосенки”. Беше представена и фотоизложба „Невижданата Албания”, запечатала основни моменти от филма.

Пълен текст...
 
Представяне на нови дейности по професионално образование и квалификация Печат
ББИА

 

На 30 ноември 2010 г. в офиса на ББИА на бул.“Ген. Тотлебен“ № 28, ет. 4 бяха представени новите дейности на асоциацията по професионално образование и квалификация:

 

  1. Нова програма на Центъра за продължаващо образование на библиотекари (ЦПОБ)
  2. Съвместна инициатива за професионално обучение на библиотекари със средно образование
Пълен текст...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 104
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.